Horeca-checkpoints

Publicatiedatum: 
30 september 2021
De Gemeente Breda heeft speciale horeca-checkpoints.

Bezoekers van de Bredase horeca, het Chassé Theater, Pathé Breda en NAC kunnen hier een polsbandje halen dat geldt als test- of vaccinatiebewijs. Zo worden de organisaties ontlast bij de verplichte controles.

Vanaf 25 september is een QR-code of negatieve PCR-test nodig om bij de horeca naar binnen te gaan. Om lange wachtrijen te voorkomen en de bedrijven te ontlasten, heeft de gemeente vier horeca-checkpoints ingericht. Wie een vaccinatie- of testbewijs heeft kan dit bij een van de cabines laten zien en krijgt vervolgens een polsbandje. Met dit bandje kunnen gasten in de Bredase horeca, het Chassé Theater, Pathé Breda en NAC terecht.

De polsbandjes hebben iedere dag een andere kleur. Dit doen we omdat een negatieve PCR-test maximaal 24 uur geldig is.

De horeca houdt de verantwoordelijkheid voor het testbeleid. Zij controleren nog steeds zelf of gasten een bandje, een vaccinatie- of testbewijs hebben. Voorlopig worden de polsbandjes alleen in het weekend ingezet om de horeca te ondersteunen op deze drukke dagen.

Locaties horeca-checkpoints

 • Chasséveld (nieuw)
 • Grote Markt
 • Kasteelplein
 • De Haven ter hoogte van Spanjaardsgat
  openingstijden: vrijdagen van 14.00 uur tot 23.30 uur en zaterdagen van 12.00 uur tot 23.30 uur
 • NAC stadion
  openingstijden (alleen bij wedstrijden):
  donderdag 30 september van 13.00 uur tot 21.00 uur
  vrijdag 1 oktober van 09.00 uur tot 17.00 uur

Vragen

We hebben een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.