Coming Out Day

Publicatiedatum: 
11 oktober 2021
Vandaag hijsen we met trots de regenboogvlag in Breda, want het is Coming Out Day.

We vragen vandaag extra aandacht voor de acceptatie van LHBTIQ+’ers. In Breda is iedereen welkom en mag iedereen zijn wie die wil zijn, het hele jaar door. We vinden het belangrijk dat LHBTIQ+’ers, net als ieder ander, zichzelf kunnen zijn, gerespecteerd worden en kunnen houden van wie ze willen houden in Breda. We kijken uit naar de dag waarop extra aandacht voor dit onderwerp niet meer nodig is. Liefde is van iedereen en Breda is een stad waarin dit gevoeld, omarmd en gevierd mag worden.

Naast het hijsen van de regenboogvlag op het stadhuis, het stadskantoor, bij verschillende sportclub en MEE, worden er nog meer acties uitgevoerd om dit gedachtegoed kracht bij te zetten.

Iedereen mag zoenen

Het COC Tilburg-Breda en Omgeving gaat vanmiddag vanaf 15.00 uur zoenende koppels op de foto zetten bij het regenboogbankje in het park Valkenberg. Dit doen zij in samenwerking met Ringroamer. Daarnaast worden er zoenende koppels op de digitale borden langs de invalswegen van Breda getoond door Breda Business.

Editie van Normbrekers - De hetero norm

Vanavond organiseert Bo Diversity van 19:30 uur tot 22:00 uur in de Nieuwe Veste het praatprogramma Normbrekers met als onderwerp “De hetero norm”. Normbrekers is een praatprogramma wat vijf edities telt waarbij verschillende onderwerpen rondom inclusiviteit worden besproken. Gedurende deze edities zullen ze samen de hetero norm in de maatschappij ontleden en bespreken hoe we deze norm kunnen doorbreken.

Avans Hogeschool

GSA (Gender and Sexuality Alliance) van Avans Hogeschool organiseert intern een meetup voor studenten.