Extra SchuldHulpMaatjes helpen Bredanaars uit de schulden

Publicatiedatum: 
10 november 2021
Vrijwilligersorganisatie SchuldHulpMaatje Breda heeft er 12 nieuwe Maatjes bij.

Uit handen van wethouder Boaz Adank kregen de vrijwilligers dinsdagavond 9 november een certificaat waarmee ze officieel aan de slag kunnen. In totaal helpen nu 19 Maatjes onze inwoners met de schuldenproblematiek.

De organisatie is er voor mensen met kleine schulden, of mensen die maar moeilijk rondkomen en hulp zoeken om hun financiën wat beter op de rit te krijgen. De Maatjes gaan langs en kijken samen welke uitgaven noodzakelijk zijn. "We maken een analyse, wat zijn de inkomsten en de uitgaven", zegt Huub Gerritsen, coördinator bij SchuldHulpMaatje Breda. "We stellen voor of op bepaalde uitgaven bezuinigd kan worden. Maar mensen moeten zelf de keuzes maken om inkomsten en uitgaven met elkaar in balans te brengen. Zo voorkomen we dat schulden verder oplopen."

SchuldHulpMaatje Breda bestaat nu 3 jaar en heeft in die tijd tientallen mensen geholpen. Maar Gerritsen denkt dat er meer mensen zijn die in aanmerking komen voor hulp van de Maatjes. Hij roept mensen met schulden dan ook op om contact op te nemen. "Veel mensen schamen zich om met hun problemen voor de dag te komen. Niet alleen komt de dure decembermaand er nu aan, maar de steunmaatregelen van de regering voor de coronacrisis stoppen en de energieprijzen vliegen de pan uit." De organisatie verwacht dat er de komende maanden meer mensen met schulden bij komen.

Gerritsen wil voorkomen dat mensen te laat aan de bel trekken, als het eigenlijk al te laat is. Daarom voert SchuldHulpMaatje Breda volop campagne. Met de komst van de extra Maatjes is er nu meer ruimte om hulpvragers te begeleiden.

Heb jij schulden en kun je hulp gebruiken om deze af te lossen? Kijk dan voor meer informatie op de website uitdeschulden.nu/schuldhulp-in-breda/