Pilot zaterdagse Deeltaxi-service tussen Bavel en Breda

Publicatiedatum: 
5 januari 2022
Reizigers kunnen zaterdags met de deeltaxi reizen tegen gereduceerd tarief (OV-tarief) tussen Bavel en Breda.

Het gaat om een proef van 2 jaar. Dit in verband met het opheffen van de zaterdagritten van buslijn 1 op het traject in Bavel. De eerste dag is zaterdag 15 januari. De pilot met het bijbehorende OV-tarief wordt aangeboden op zaterdagen tussen 07.00 en 22.00 uur.

Als gevolg van de corona ontwikkelingen en sterk teruggelopen inkomsten hebben de provincie Noord-Brabant en Arriva het stads- en streekvervoer ook in West-Brabant deels moeten afschalen. Er zaten gemiddeld 3 reizigers in deze zaterdagritten. Om de inwoners van Bavel toch een reismogelijkheid per openbaar vervoer te bieden, hebben de gemeente en de provincie besloten om een pilot uit te laten voeren waarbij zaterdagse reizigers met de deeltaxi tegen gereduceerd tarief (OV-tarief)  kunnen reizen tussen Bavel en Breda. Dit initiatief is besproken met een delegatie van de Dorpsraad Bavel. 

Knooppuntentaxi

Iedereen kan dan reizen tussen elk adres in Bavel en 3 belangrijke bushaltes in Breda:

  • het Amphia ziekenhuis aan de Molengracht
  • de deeltaxi-halte Breda-Centrum aan de Oude Vest
  • Breda Centraal Station

In de praktijk is het dus een ‘knooppunten-taxi’. Vanaf de 3 genoemde knooppunten kan desgewenst weer verder gereisd worden met het openbaar vervoer (en andersom). Maximaal 3 kinderen onder de 4 jaar mogen gratis meereizen. De OV-chipkaart en de studenten OV-kaart zijn niet geldig.

Overigens biedt de Deeltaxi West-Brabant ook nog steeds een normale dagelijkse vervoersmogelijkheid voor reizigers zonder WMO-pas. Men kan dan van deur tot deur en ook naar andere bushaltes en stations gebracht worden, maar het aanzienlijk lagere knooppunttaxi-tarief geldt dan niet. Voor Wmo-deeltaxipashouders wijzigt er niets.

Kennismakingsactie

Er is een kennismakingsactie voor deze Deeltaxi service. In de maanden januari en februari van 2022 mag een tweede persoon gratis meereizen met u. Dit moet wel in dezelfde boeking en van/naar dezelfde adressen. Als u een rit gaat boeken voor 2 personen wordt dit automatisch goed geregeld.

Reizigers voor een deeltaxi moeten zich vooraf aanmelden. Kijk voor meer informatie, tarieven en reservering op de website www.deeltaxi-westbrabant.nl