Stadskantoor gemeente Breda nieuwe pop-up locatie voor fijnmazig vaccineren

Publicatiedatum: 
7 januari 2022
Inwoners die hun eerste of tweede coronavaccinatie willen halen kunnen dat vanaf dinsdag 11 januari ook doen in het Stadskantoor van de gemeente Breda.

Dankzij deze nieuwe pop-up vaccinatielocatie kunnen mensen dichterbij huis zonder afspraak een prik halen.

GGD West-Brabant en de gemeente Breda hebben afgelopen weken hard gewerkt aan een nieuwe vaccinatielocatie in het centrum van Breda. Het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan blijkt hiervoor een goede, centrale locatie. Mensen die gevaccineerd willen worden (1e of 2e vaccinatie) kunnen hier op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 - 16.00 uur terecht. Voor een boosterprik kunnen mensen op afspraak terecht op de locatie Breepark.

Arjen van Drunen, wethouder Gezondheid: “De beste uitweg uit deze crisis is vaccineren. Daarom willen we vaccineren zo makkelijk mogelijk maken. Eerder hebben we al ingezet op hulp bij het maken van een afspraak en vervoer naar de XXL locatie op Breepark. Daarnaast hebben we met de prikbus op het Kasteelplein gezien dat centrale goed bereikbare doorstroomlocaties er echt voor zorgen dat we meer mensen bereiken. Door nu het Stadskantoor in te zetten als priklocatie maken we het voor nog meer mensen mogelijk een prik te halen.”

Zonder afspraak 1e of 2e vaccinatie

Voor een 1e of 2e vaccinatie op het Stadskantoor kunnen mensen vrij binnenlopen. De GGD West-Brabant vraagt om het legitimatiebewijs. Een gezondheidsverklaring kan ter plekke worden ingevuld. De vaccinatielocatie in het Stadskantoor is tijdelijk.

Programmamanager Marcel de Lusenet: “Met name de bezetting was onze grootste uitdaging. Ik ben blij dat het gelukt is om ook voor deze pop-up locatie voldoende gekwalificeerde medewerkers te vinden.”

Hulp bij aanmelden

Mensen die een afspraak willen maken voor een 1e of 2e vaccinatie op een andere locatie kunnen dit doen via de website coronavaccinatie-afspraak.nl Op de website uitlegprikafspraak.nl van de GGD staat een toelichting. Voor een boosterprik is het maken van een afspraak altijd nodig. 

Mensen die hulp nodig hebben bij het maken van een afspraak kunnen bellen met Zorg voor elkaar Breda 076 525 15 15. Ook kunnen ze voor hulp terecht in de bibliotheek en in het Stadskantoor.

Vaccinatielocaties

Vanwege het groot aantal (booster)vaccinaties dat op dit moment wordt gezet, is de grote hal van Breepark in gebruik als vaccinatielocatie. Hier kunnen mensen op afspraak terecht voor een boosterprik. Mensen die een 1e of 2e vaccinatie willen halen kunnen hiervoor - behalve in het stadskantoor - ook terecht bij Breepark.