#BredavoorOekraine vindt manier om continue vrachtstroom op te zetten naar Wroclaw

Publicatiedatum: 
22 april 2022
Het is de organisatie #BredavoorOekraine gelukt om samen met Bredase sponsoren genoeg geld op te halen om een continue stroom aan hulpgoederen naar zusterstad Wroclaw op te zetten.

Het aangekondigde #BredavoorOekraine Charity Gala op 25 april zal niet plaatsvinden. Het is niet gelukt om voldoende sponsoren te vinden die deel konden nemen aan deze avond. Al wekenlang zien we dagelijks beelden van de oorlog in Oekraïne: beelden die diepe indruk maken op ons allemaal. Uit het gevoel van solidariteit en saamhorigheid ontstonden in onze stad hartverwarmende initiatieven. Zo hebben we Oekraïense vluchtelingen al op veel manieren kunnen helpen; door de opvanglocaties met hulp van talloze vrijwilligers klaar te maken, heeft Breda Maakt Mij Blij goederen verzameld om naar Oekraïne te sturen en zijn er nog dagelijks aanbiedingen van mensen die willen helpen.

Breda heeft een historische stedenband met Poolse zusterstad Wroclaw (ongeveer 400 kilometer van de Oekraïense stad Lviv). Deze stad staat op dit moment voor de opgave om ruim 100.000 Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Begin april bracht wethouder Boaz Adank een bezoek aan deze zusterstad en zag daar hoe hard hulp nodig is om alle vluchtelingen in de stad te voeden en een veilige plek aan te bieden. Zo ontstond er twee weken geleden het initiatief voor een Charity Gala, waarbij #BredavoorOekraïne geld wilde inzamelen om een stabiele luchtbrug met humanitaire hulp naar Wroclaw op te zetten om op deze manier de stad te steunen bij de opvang van de vluchtelingen.

Helaas is het, ondanks de inspanning, niet gelukt om het benodigde aantal sponsoren te vinden om het Charity Gala te kunnen laten plaatsvinden. Deze manier van sponsorwerving lijkt voor Breda niet de weg te zijn. Toch heeft de werving voor dit initiatief positieve gevolgen gehad. Tijdens de werving zijn namelijk wel een aantal positieve verbindingen ontstaan met sponsoren die graag meer willen betekenen. Zo zijn Rabobank Breda Amerstreek, B2-Cleaning, By-Bar en Winters bouw & ontwikkeling B.V. bereid om geld beschikbaar te stellen om een continue stroom aan hulpgoederen naar Wroclaw mogelijk te maken.

Via dit bericht willen we ook aandacht vragen voor de oproep op de website #BredavoorOekraine aan zowel Bredase particulieren als bedrijven om hulpgoederen voor de Oekraïense vluchtelingen aan te blijven leveren.