Adviesroutes in Breda vanwege Koningsnacht en Koningsdag

Publicatiedatum: 
25 april 2022
Koningsdag staat voor de deur: binnen de singels van Breda staan op 27 april drie grootschalige evenementen.

Koningsdag staat voor de deur: binnen de singels van Breda zijn er op 27 april 3 grote evenementen. Met 538 Koningsdag op het Chasséveld, de kindervrijmarkt in Park Valkenberg en meerdere podia in de binnenstad is er voor ieder wat wils.

Voor ieders veiligheid en om het verkeer in goede banen te leiden is er op 26 en 27 april rondom het centrum sprake van omleidingen en wegafsluitingen.

Afsluitingen

Zo is de Claudius Prinsenlaan vanaf de Claudius Prinsenbrug tot het Kloosterplein afgesloten, is ook de Wilhelminasingel afgesloten vanaf de kruising met de St. Ignatiusstraat tot Vierwindenstraat en kan het autoverkeer vanaf de Academiesingel niet afbuigen richting het centrum.    

Bereikbaarheid van de binnenstad

Ga je Koningsdag vieren in de Bredase binnenstad? Kom op de fiets, lopend of met de bus. Of laat je met de auto afzetten: er is een Kiss&Ride-strook op de Claudius Prinsenlaan (tussen de kruising Beverweg-Cl. Prinsenlaan en de Wilhelminasingel). Kom alleen met de auto als dit noodzakelijk is. Op het kaartje staan alle (gratis) fietsenstallingen en parkeergarages weergegeven. Veel plezier!

Bekijk alle informatie over Koningsdag 2022.