Gemeente Breda plaatst tijdelijke camera op het parkeerterrein van voetbalvereniging JEKA

Publicatiedatum: 
25 april 2022
Meer zicht op het parkeerterrein.

In de laatste week van april plaatst gemeente Breda een tijdelijke camera op het parkeerterrein bij voetbalvereniging JEKA. Tussen augustus 2021 en maart 2022 werden daar 25 auto-inbraken gepleegd. De komst van de camera betekent meer zicht op het parkeerterrein en het voorkomen van overlast.

De overlast rond het parkeerterrein zorgt ervoor dat sporters zich onveilig voelen. De camera geeft zicht op de totale omvang van de overlast, voorkomt verstoringen in de openbare orde en zorgt dat sporters weer met een veilig gevoel gebruik kunnen maken van het sportcomplex.

Extra controle

De komst van de camera is niet de enige maatregel. De boa’s zullen het parkeerterrein van JEKA vaker controleren en letten naast auto-inbraken ook op personen die op en rond het terrein rondhangen in auto’s.

Analyse van de overlast

De camera blijft staan tot eind juni. In de zomer analyseert de gemeente de aard van de overlast. Hierna wordt bepaald of de mast na de zomer terugkomt.