Daan Quaars deelt 50 ontbijtjes uit aan fietsers op de Ettensebaan op de Nationale Fiets Naar je Werkdag

Publicatiedatum: 
19 mei 2022
Zo’n 50 fietsers ontvingen op de Ettensebaan vandaag een ontbijtje uit handen van wethouder Daan Quaars.

Zelf overigens ook op de fiets. Thuishulp Breda schonk de ontbijtjes mede ter introductie van hun eigen fietsleaseplan.

Wethouder Daan Quaars: "Te gek dat je als medewerker bij Thuishulp Breda een (elektrische) fiets kan leasen! Zo zet Thuishulp Breda haar fietsende medewerkers bewust in de spotlights. Fietsen helpt om je portie dagelijkse beweging te krijgen en fysiek én mentaal fit te blijven. Wat mij betref een inspirerend voorbeeld dat breder opgepikt mag worden. En het mooie is, dat kan op zoveel manieren. Fix een goede fietsenstalling of laat eens een mobiele fietsenmaker langs te laten komen bij je bedrijf of instelling. Da’s een stuk gemak en waardering voor alle fietsers in een bedrijf."

Dit NFP (Nationale Fiets Projecten) initiatief, dat inmiddels door bijna 4000 bedrijven, zorginstellingen, overheden en andere organisaties wordt gesteund, heeft als doel werknemers vaker naar hun werk te laten fietsen. In 2021 kende de dag, ondanks de coronacrisis, ongeveer 10.000 deelnemers.

De Gemeente Breda stimuleert fietsen naar het werk onder andere via een periodieke mobiele fietsenmaker op het werk.

Fotograaf: Levi Trommelen