Breda Jazz Festival

Publicatiedatum: 
20 mei 2022
We hebben er drie jaar op moeten wachten, maar het kan en mag weer!

Hoogste tijd voor de 50ste editie van het Breda Jazz Festival! Traditiegetrouw vier dagen feest tijdens het Hemelvaartsweekend. De 50ste editie vieren we op een unieke manier. Met meer podia, meer bijzondere locaties en meer spetterende acts is deze jubileumeditie grootser dan ooit. Wil je weten wat er tussen 26 en 29 mei allemaal te doen is? Lees dan snel verder!

De meeste podia zijn vergelijkbaar met die van de laatste live editie in 2019. Daarnaast zijn er dit jaar extra podia op bijzondere locaties. Zo komen er swingende openluchtpodia bij het T-huis in het Valkenbergpark en bij BAAI aan het water. En de haven telt dit jaar maar liefst drie podia; naast het vertrouwde Spanjaardsgat podium aan de ene kant, is er een podium aan De Haven bij de Hoge Brug en een podium op de Tolbrug. De nieuwe locatie Ingenhousz pakt uit met een bijzonder tuinterras. Rondom de Willemstraat is er live muziek van brass bands én een niet te missen fototentoonstelling in de StadsGalerij (geopend op donderdag van 14:00 tot 18:00 uur en op vrijdag t/m zondag van 13:00 tot 18:00 uur). Wie zélf graag z’n kunsten wil laten zien als (festival)fotograaf kan via www.bredajazzfestival.nl/fotowedstrijd ook nog deelnemen aan een fotowedstrijd.

Van donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei is er een vol programma, voor jong en oud. Luister naar de mooiste optredens, gooi de voeten van de vloer en geniet van alles wat er te doen en te zien is.

Het complete programma en meer informatie staan op www.bredajazzfestival.nl.

Veel plezier!